SIK SORULAN SORULAR

• Hangi durumlarda okula öğrenci gönderilmemelidir?
    Ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı, ishal şikayetlerinden herhangi biri olanöğrenciler hakkında okula bilgi verilir, bu öğrencilerin okula gönderilmez ve doktor muayenesi/raporu istenir.Aile içerisinde ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı gibi COVID-19 belirtileri olan yada COVID-19 tanısı alan, temaslısı olan kişi bulunması durumunda okula ivedilikle bilgi verilirve öğrenciler okula gönderilmez.gulama ayarlarına gidin ve 'Soruları Yönet' düğmesine tıklayın.
  • Okul içinde kimler maske takmalıdır?
    Okulda bulunan 12 yaş üzeri öğrenciler, öğretmenler ve çalışanlar maske takar ve maskesi olmayanlar için bina girişinde maske bulundurulur.
  • Okul içinde çalışanlara özel "Pandemi" eğitimi veriliyor mu?"
    Çalısanlar için COVID-19’un bulaşma yolları ve korunma önlemleri konusunda özel eğitimler verilmiştir. Güncel bilgiler de periyodik olarak paylaşılmaktadır.
  • Okula giriş ve çıkışlarda dikkat edilmesi gereken kurallar nelerdir?
    Öğrencilerin okula bırakılması ve okuldan alınması sırasında çalışan ve veliler sosyal mesafe kurallarına uyar ve maske takılır. Veliler, okula giriş/çıkış saatlerinde öğrencilerini okul müdürlükleri tarafından belirlenmiş alanlardan teslim alıp bırakırlar.
  • Veli - Öğretmen görüşmeleri nasıl yapılacak?
    Pandemi sürecinde, • Sene Bası Veli Bilgilendirme Toplantıları, • Randevulu Veli-Öğretmen Görüşmeleri • Genel Veli Toplantıları T.C Sağlık Bakanlığı ve T.C Milli Eğitim Bakanlığı tarafından farklı bir açıklama yapılmadığı müddetçe online platformlardan veya telefon görüşmeleri olarak gerçekleştirilir.
  • Okul binalarındaki asansörler kullanılıyor mu?
    Asansörler öğrenci kullanımına kapalıdır. Okullarımızda acil durumlar dışında bina içindeki asansörler kullanıma kapalıdır. Asansör kullanımını gerektiren bir durum varsa, kapasitesinin üçte biri sayıda kişinin binmesine izin verilir ve bu sayı asansör girişinde belirtilir.
  • Okul binası dışından içeri yemek alınıyor mu?
    Pandemi sürecinde, okul içine dışarıdan yemek siparişi alınmaz. Yemek için bina dışına çıkılmaz.
  • Okulda açık alanlarda, bahçe kullanımında önlem alınıyor mu?"
    Açık alan ve bahçe zeminlerinde sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek oyun alanları düzenlenmiştir. Açık alan ve bahçeler için sosyal mesafe kurallarına göre aynı anda belirlenen alanları kullanabilecek öğrenci kapasiteleri belirlenmiştir. Bayrak törenleri bahçede toplu olarak yapılmaz. İstiklal Marşı, tüm katlardan ve koridorlardan duyulacak şekilde kolonlardan verilir ve tüm öğrenciler kendi sınıflarından bayrak törenine katılır. Okul giriş ve çıkışlarında bahçede kalabalık topluluklar oluşturulmaz okul yönetimleri tarafından belirlenen alanlardan öğrenci giriş ve çıkışları sağlanır.
  • Okul binalarında klima kullanılıyor mu?
    Merkezi havalandırma sistemleri kullanılmaz. Ortamın havalandırması doğal hava sirkülasyonunu sağlayacak şekilde sağlanır.
  • Pandemi süresince güncel bilgilerle ilgili okul bilgilendirme yapacak mı?
    T.C Milli Eğitim Bakanlığı, T.C Sağlık Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü vb. otoritelerce yapılan güncellemeler okul müdürlükleri tarafından velilerimizle paylaşılır.